As is HSBC viska online dariau. Pateikiau visa informacija HSBC tinklapye, siandien paskambino ir sutarem kada ji man paskambins ir uztruksiu kokias 30-60 minuciu, kol visa informacija apsikeisim. Zodziu viskas internetu ir telefonu.
Ziurek, norejau dar taves paklausti del namo efektyvumo. As kaip lietuvis ir vairuojantis passat dyzeli tai rupinuos, kad namas irgi butu ekonomiskas. Jei dar nematei namo linko kuri perku tai va imenu:
http://www.reedsrains.co.uk/properties- ... -200410315Zodziu taip, pries pasiulydamas savo oferi paprasiau, kad atsiusiu EPC ataskaita. EPC - energy performance certifikate. Zodziu cia ataskaita, kuri parodo ant kiek namas ekonomiskas. Ar tu tokia ataskaita turejai ir koks tavo namo EPC buvo? Siaip maniskis energijos ekonomiskumo skaleje renka 62 balus ir stovi ant D kategorijos. Ten ataskaitoje raso ka galima padaryt, kad patobulint efektyvuma, tai tipo pakeisti lemputes i efektyvias pakiltu iki 64, apsildyti antro auksto lubas - loft insulation (tai cia pigu, gal 30 svaru), ant radiatoriu uzdeti reguliatorius - pakelia iki 66 ir jei boileri pasikeisciau, pakeltu iki 68. Bet boilerio neverta keist del 2 balu.
Zodziu mane gasdina tik tai, kad mano pirmine siena be oro tarpo. Paziurek nuotrauka pirma, pamatysi, kad kazkokios cerpes ant sienos sudetos o pirmam aukste isvis lentos. Po jom nera jokios izoliacijos, eina plyta iskart - vienas sluoksnis ir viskas. Visos kitos sienos su oro tarpu ir pripustos. Tai galvoju, kad ta siena gali labai saldyti kambari... Tai as ir galvoju, koks buvo tavo EPC ir kiek moki uz sildyma dabar? Beje mano namo kvadratura - 85kv.m.
Galvoju ateity ta siena is lauko apsilidyti su vata ir del baltas lenteles ant virsaus. Kainuos iki 100 svaru viskas, bet ten tarpas mazas, padarysi nebent 4cm vatos tarpa ir viskas. Na dar is vidaus siek tiek, putu polistirolas ir gipso kartono plokste. Bet jau kambaris sumazes, ypac kai vienas isvis mazas (2,5x2.0).
Tai va, ka galvoji apie sildyma, nes mane tai labai domina, nenoriu nuspirkt vejo perpusto namo, kurio neprikurensiu po to...
Va kaip atrodo tas mano EPC: