Didžioji Britanija

Lietuviams iš viso pasaulio.

Re: Didžioji Britanija

Standartinė Lankaster » 2011 Spa 18 21:06

Agenturos mortgage advisor negali man padeti del paskolos is HSBC. Jauciu babkiu negauna del to neapsiima :D Ziurek, kai nueini i banka, gauni oferi ir ten viskas normaliai ar ten issipisineja bankai? Kaip pats darei? Per agenturos mortgage advisor? Ar tiesiog ejai tiesiai i banka?
VW PASSAT B6 '07 1,9 TDI, 77 kW, Manual, Variant
Vartotojo avataras
Lankaster

Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times
Passat modelis: B6
Variklis: 1.9 TDI (BXE)

Standartinė vwpassatuk » 2011 Spa 19 21:55

agentura man pasiule advaiseri. bet tas asilas tempe laika ir per 2 savaites nieko nesugebejo pasiulyt. matyt galvojo kad nieko as nevertas ir tiek. tada as ji grazioj formoj pasiunciau ir pats nuejau i savo banka. per 35 minutes viskas buvo sutvarkyta. pasiule oferi, sutikau as su juo, ir per 3 dienas gavau pastu popierius pasirasyt ir issiunciau jiems atgal kopija su parasais ir viskas. o daugiau nikokiu isipisinejimu is banko puses nebuvo. jei pateiksi visus popierius kiek uzdirbi ir ko dar ten jie dabar prasys tai manau viskas bus gerai. matai as kai emiau tai net zmonos netikrino statementu nes ji barklajuj o as natweste, tai mano jie mate is karto o apie zmona pasakiau tik kiek uzdirba ir viskas net statementu neprase isivaizduoji. nu karoce ta banke moteriske labai gera pasitaike ir tiek manau.
vwpassatuk

Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Passat modelis: B5.5
Variklis: 1.9 tdi AVF

Standartinė Lankaster » 2011 Spa 19 23:38

As is HSBC viska online dariau. Pateikiau visa informacija HSBC tinklapye, siandien paskambino ir sutarem kada ji man paskambins ir uztruksiu kokias 30-60 minuciu, kol visa informacija apsikeisim. Zodziu viskas internetu ir telefonu.
Ziurek, norejau dar taves paklausti del namo efektyvumo. As kaip lietuvis ir vairuojantis passat dyzeli tai rupinuos, kad namas irgi butu ekonomiskas. Jei dar nematei namo linko kuri perku tai va imenu:

http://www.reedsrains.co.uk/properties- ... -200410315

Zodziu taip, pries pasiulydamas savo oferi paprasiau, kad atsiusiu EPC ataskaita. EPC - energy performance certifikate. Zodziu cia ataskaita, kuri parodo ant kiek namas ekonomiskas. Ar tu tokia ataskaita turejai ir koks tavo namo EPC buvo? Siaip maniskis energijos ekonomiskumo skaleje renka 62 balus ir stovi ant D kategorijos. Ten ataskaitoje raso ka galima padaryt, kad patobulint efektyvuma, tai tipo pakeisti lemputes i efektyvias pakiltu iki 64, apsildyti antro auksto lubas - loft insulation (tai cia pigu, gal 30 svaru), ant radiatoriu uzdeti reguliatorius - pakelia iki 66 ir jei boileri pasikeisciau, pakeltu iki 68. Bet boilerio neverta keist del 2 balu.

Zodziu mane gasdina tik tai, kad mano pirmine siena be oro tarpo. Paziurek nuotrauka pirma, pamatysi, kad kazkokios cerpes ant sienos sudetos o pirmam aukste isvis lentos. Po jom nera jokios izoliacijos, eina plyta iskart - vienas sluoksnis ir viskas. Visos kitos sienos su oro tarpu ir pripustos. Tai galvoju, kad ta siena gali labai saldyti kambari... Tai as ir galvoju, koks buvo tavo EPC ir kiek moki uz sildyma dabar? Beje mano namo kvadratura - 85kv.m.
Galvoju ateity ta siena is lauko apsilidyti su vata ir del baltas lenteles ant virsaus. Kainuos iki 100 svaru viskas, bet ten tarpas mazas, padarysi nebent 4cm vatos tarpa ir viskas. Na dar is vidaus siek tiek, putu polistirolas ir gipso kartono plokste. Bet jau kambaris sumazes, ypac kai vienas isvis mazas (2,5x2.0).

Tai va, ka galvoji apie sildyma, nes mane tai labai domina, nenoriu nuspirkt vejo perpusto namo, kurio neprikurensiu po to...

Va kaip atrodo tas mano EPC:
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Lankaster

Standartinė vwpassatuk » 2011 Spa 20 20:04

sveikas. mes kai pirkom dar sitas dalykas neaktualus buvo. musu butas 2 aukste 64kv/m 2 bedroomu.
kaip sakiau kai isikeliau tai pirmas dalykas pakeiciau visa sildymo sistema. nes buvo senas pecius su backa vandeniui karstam.tai man vienam puse vonios drungno tokio tepribegdavo to vandens is tos backos.tai pakeiciau i kombinuota boileri. tai buve seiminkai su tuo senu pecium mokedavo apie 400 svaru uz dujas uz 3 menesius. o as dabar temoku apie 150 svaru uz dujas uz 3 menesius ziema. o vasara tai gal koks 100 gaunasi.nes gaminames irgi ant duju. seniau elektra buvo bet dariau virtuve tai pakeiciau i dujas nes pigiau.dar pasikeiciau langus visus ir iejimo duris uzsandarinau. taip kad kurenam tik 2-3 valandas dienos metu ziema. o reitingas po visu remontu tai dabar mano c atrodo nepamenu gerai dabar. reiks paieskot skaiciuokles. apsildyk gerai lofto lubas ar uzkaisyk pastoge kur stogas su sienom jungiasi ir bus tikrai silciau. tavo reitingas nera blogas. atkreipk demesi dar i langus. paziurek gerai kad ir dar syki nuvaziaves. nes langai kainuoja pinigus. nebent is Lt atsivesi naujus.o apsildyt galima kad ir is vidaus sienas. kakanka 25 mm polistirolu apklijuot is vidaus ir isglaistyt su tinkliuku. ir nudazyt. taip kaip LT fasadus siltina. 25 mm nepakeis tau per daug nieko kas liecia kambario dydi. nes lauka pradesi ardyt tai islys dar kokiu medziagu kad reik ir t.t. galo gali nebut. o ir palipt reik ant kazko kas irgi kainuoja. o is vidaus viska pasieksi nuo grindu.dar radiatorius as keiciau. o dar paklausiu kokia sildymo sistema nauja ar sena? kombi boileris stovi? ar su atskira talpa karstam vandeniui? davai rasyk iki
vwpassatuk

Standartinė vwpassatuk » 2011 Spa 20 20:12

o neklausei kodel parduoda? langai kiek suprantu su dvigubu stiklu plastikiniai ar ne?
vwpassatuk

Standartinė Lankaster » 2011 Spa 20 23:00

Langai double glazed. O boileris tai turi atskira talpykla karstam vandeniu, bet tas karsto vandens boileris skirtas tik indams plauti ir panasiai, nes dusas elektrinis. Virykle irgi elektrine, bet su laiku pasikeisiu i dujine. Boileri sake keite pries kokius 4-5 metus, bet jis nera condensing. Tai va, elektrinis dusas man nepatinka, bet ka darysi... Tai va, koks boileris ten konkreciai nezinau. Yra termostatas laiptinej.

Tai jei keisti dusa vonioje i dujini ir condensing boiler tai ten vamzdzius reikia vedzioti... Koks tas boileris ten gali buti...
Siaip pas tave tai butas, del to jis siltesnis nei namas...
Vartotojo avataras
Lankaster

Standartinė vwpassatuk » 2011 Spa 21 19:24

jo combination boileri reik statyt. ir be abejo vamzdzius. o tai koks sildymas name?
vwpassatuk

Standartinė Lankaster » 2011 Spa 21 19:29

vwpassatuk rašė:jo combination boileri reik statyt. ir be abejo vamzdzius. o tai koks sildymas name?

Sildymas tai dujinis. Katik kalbejau su HSBC del mortgage - patikrino mano credit history ir nedave paskolos, nes surinkau per maza bala. Manau vien del to, kad nesu turejes jokiu kreditu aplamai - net telefonas Pay as you go. Bliamba, kad man nereikia kreditu! Del to ir numuse bala...
Vartotojo avataras
Lankaster

Standartinė vwpassatuk » 2011 Spa 21 20:32

keita kaip. nesi turejes ir neduoda. o tu self emploidas? o kreditiniu turi? o Lietuvoj turejai gal kokiu reikalu su bankais? keista nesamone kad credit history turetu reiksmes jei nieko neturejai niekad. o kiek laiko cia jau esi Anglijoj? ir kiek laiko saskaita turi banko?
vwpassatuk

Standartinė vwpassatuk » 2011 Spa 21 20:33

eik i banka kuriam saskaita turi
vwpassatuk